Hvem er vi?
Vester Gasværk er en gruppe skøre og skægge aktive musik-, teater- og revytossede mennesker i Brabrand, der har optrådt i flere år til stor fornøjelse for sig selv og andre.

Hovedformålet er at have det sjovt sammen, have en masse fælles oplevelser og at samle beboerne i lokalområdet.

Foreningen Vester Gasværk er stiftet 4. april 1995, og har siden 1998 holdt til på Det Gamle Gasværk i Brabrand.

Gasværket blev totalrestaureret i 2001-2002 og fremstår nu som bydelens kultur- og forsamlingshus. Læs mere om Det Gamle Gasværk.

29 forestillinger har vi siden 1998 sat op på Gasværket; og hver gang har det været en god oplevelse. Vi har gennemløbet en stor skuespilmæssig, sanglig og musikalsk udvikling; og det ved vi, at vort publikum påskønner meget.

Læs mere om de 30 forestillinger. Du kan sikkert genkalde mange underholdende timer i vort selskab. Vi fortsætter; og takker meget for jeres gavmilde opbakning. Den varmer!

Historien - kort...

Vi har præsenteret sang og musik fra danske og udenlandske kunstnere; vi har spillet små og store musicals; vi har spillet traditionelt teater; vi har spillet gadeteater og vi har opført revyer og kabaretter.

Danske kunstnere - sang og musik

I de første år var det danske kunstneres sange og musik, der var temaet i forestillingerne. Vi prøvede kræfter med John Mogensen, Kim Larsen, Shu-bi-dua og Kai Normann Andersen. Og senere kom vi til "Bamse", Anne Dorte Michelsen og Otto Brandenburg. I alle disse forestillinger var sang og musik en integreret del i handlingen.

Otto Brandenburg Hans Madsen, Anders Tind, John Baltzer og Hans Csösz i "På sporet af en Baggårdspuma" 2011

Musicals - store og lidt mindre

Senere kastede vi os over musicaler. Det er blevet til de kendte: "Spillemand på en Tagryg" og "Gys i Blomsterbutikken" samt en halv snes forestillinger nyskrevet af foreningens medlemmer - nogle med nye sange og musik og andre med kendte sange og musik.

En mørk og stormfuld Aften Bettina Baden og Jannie Mariager Simonsen i "En mørk og stormfuld Aften" 2016

Teater - mest farcer

I 2002 spillede vi to enaktere og senere gav vi os i kast med de solide og slidstærke farcer: "Arsenik og Gamle Kniplinger", "Oscar", "Andersen på Klods" og "Charleys Tante".

Arsenik og Gamle Kniplinger Tanya Lund Andersen og Peter Bang i "Arsenik og Gamle Kniplinger" 2010

Gadeteater - i fri luft

I 2007 opførte vi en Commedia dell'Arte-forestilling på fire pladser i Brabrand. Det var klassisk italiensk gadeteater med rødder i middelalderen.

Tre for Tos Pris Ann Tind Østrup, Majken Dahlgaard Hatting, Anders Tind og Ivalo Andreassen i "Tre for To's Pris" 2007

Revy, kabaret - og det der ligner

I 2003 var der traditionel revy på programmet og det var der igen i 2017. Derimellem har vi haft kabaret'er på programmet, bl.a. "Regn" og "Midt i en Krøniketid".

Alverdens Streger Hans Csösz, Ann Tind Østrup, Majken Dahlgaard Hatting, Per Høstrup og Sandi Andersen i "Alverdens Streger" 2017

Tuborgfondet støtter Vester Gasværk

Tuborgfondet støttede os i 2014 med 25.000 kr. til indkøb af nye trådløse mikrofoner.

Erik Skovgaard fra Tuborgfondet overrakte støtten ved premieren på Musicalen FAR.

Tuborgfondet 31. januar 2014: Jørgen Sørensen fra Vester Gasværk og Erik Skovgaard fra Tuborgfondet
Tuborgfondet

Siden oprettelsen i 1931 har Tuborgfondet med over 890 mio. kr. støttet mere end 17.500 store og små aktiviteter inden for alle dele af det danske samfund, lige fra kunst, kultur, sport, foreningsvirksomhed, uddannelse til erhvervsrelateret forskning.

Det vigtigste for Tuborgfondet er, at mange mennesker får glæde af støtten.

- vi takker for støtten!